Çarşamba, Nisan 20, 2011

2010-2011 Sonbahar-kış modası

2010-2011 Sonbahar-kış modası


2010-2011 Sonbahar-kış modasıyla ilgili detaylar yavaş yavaş belirginleşmeye başladı. Bazı markalar şimdiden kış koleksiyonlarını vitrinlerinde görücüye çıkardı bile. Düzenlenen vitrinler önümüzdeki senenin moda trendlerine dair ipuçları veriyor. New York Moda Haftası’nda sergilenen 2010-2011 sonbahar-kış koleksiyonları da aynı şekilde, sonbahar ve kış modası hakkında bir fikir sahibi olmamıza olanak veriyor. Anlaşılan biraz özgür ve biraz da keyfine düşkün (bol-salaş, ki tam benim tarzım) kıyafetlerin hakimiyetinin süreceği bir sene bizleri bekliyor. Yaşasııınn…..
İşte New York Moda Haftası defilelerinden gözümüze çarpan detaylar…
1. Boğazlı yakalar
Elbise, kazak ve kabanlarda dikkat çeken detay boğazlı yakaların kullanılması olarak görülüyor. Boğazlı yakaların trend olması, kışın bayanların atkı takma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Temperley London, Preen, Proenza Schouler, Alexander Wang özelikle elbiselerde, boğazlı yakaları kullanmış.


2. Kadife
2011 trend kumaşı kadife. Elbise, ceket, pantolon ve etekte daha sık karşılaşacağımız kadifenin tatlı, sıcak renklerle buluştuğu görülecek. Alexander Wang, Ralph Lauren, Karen Walker, Thakoon`un kreasyonlarında kumaş olarak kadife tercih ettikleri göze çarpıyor
3. Panço ve pelerinler
16. yüzyıldan günümüze gelen ve etnik bir giysi olan pelerin bu sonbahar-kış sezonunda modernize edilmiş ve şık bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Pelerinlerin dokusu kürk, triko, kaşe, ekose ya da deri kumaşlardan oluşacak; kısa, uzun ya da yarasa kol olmaları fark etmeksizin, gece-gündüz kullanım için vitrinlerde yerini alacak. Güney Amerikalıların geleneksel giysisi panço ise modern bir şal havasıyla kış aylarında vitrinlerde yerini alıp, sezonun en göze çarpan kıyafetlerinden olacak. Gündelik hayatta rahatlığı nedeniyle tercih edilen pançolar hem hafta sonu hem işte kullanılabilip, hem de gece kıyafetleriyle kombinlenerek şık davetlerde tercih edilebilecek. Gündelik hayatta tercih edilecek pançolarda örgü kullanılırken, klasik tarz pançolarda kaşmir ya da yünlü kumaşlar tercih edilmiş. United Bamboo, Temperley London,Altazurra Phillip Lim, Alexander Wang, Rag & Bone, Vena Cava kreasyonlarında panço ve pelerin öne çıkıyor.

4. Bol pantolonlar
Skinny jean ve pantolonların yerini bu sezon bol pantolonlar alacak, jeanlerde ise İspanyol paçalar tercih edilecek. Oldukça rahat ve salaş tasarımlar olarak değerlendirilebilecek pantolon modelleri, dar paça modasından hızlı bir geçiş yapılmasına neden olacak. 2010 yazında olduğu gibi bu sonbahar ve kış da taytları oturdukları tahttan kaldırmak neredeyse imkansız. 2008 yılından bu yana trend basamaklarını hızla tırmanan tayt, kış aylarında da form değişikliği ile yeniden aramızda olacak. Zaman ve mekana göre her şekilde kullanabileceğimiz tayt, değişik kumaş ve renk seçenekleriyle oldukça geniş bir yelpazede biz moda takipçilerinin beğenisine sunulacak. Bununla birlikte Diesel Black Gold, Proenza Schouler, Tory Burch, Proenza Schouler koleksiyonlarında 70`lerin uzun ve bol paçalarının yanında, modeller daralırken desenlerde grafiti esintiler de göze çarpıyor.
5. Bordo & kamel renk ve tonları
Modacılar 2010 yılının küreselleşen gri tonundan kurtulmak için bordo ve kamel tonlarını sıklıkla kullanmışlar. Tüm tasarımcılar dünyaya umut ve çözüm aşılamak için geçtiğimiz yılın gri tablosunun tam zıttı bir noktaya yönelmişler. DKNY, Rachel Comey, Armani Privee VPL, Derek Lam kreasyonlarında kamel ve bordo tonlarını kullanılmış.

6. Kısa örgü kazaklar
2011 kışında, ısınmak için kazaklar vazgeçilmezimiz olacak. Kalın, salaş ve örgü kazaklar geçen seneki uzun hırkaların yerini alacak. 2011 moda trendlerinin genel olarak bol olduğunu kazak modasında da görmekteyiz. Geniş kesimler, kırkyamalar vitrinleri süsleyecek. Rag & Bone, Diesel Black Gold, Timo Weiland, Proenza Schouler kreasyonlarını hazırlarlarken kazaklarda örgü ve özellikle kısa olanları tercih etmişler.
7. Pileli mini etek
Klasik pileli, balon ve ekoseli modeller yine moda. Farklı kumaşlarla kombin yapılan ve büzülen etek modelleri de bu kış vitrinlerinde yer alacak. Alexander Wang, DKNY, Derek Lam, Proenza`nın bu kış etekte doku olarak deriyi tercih ettikleri görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder