Salı, Nisan 19, 2011

anlatımlı oyuncak modelleri

Çocuklar için çoraptan yapılmış çok şirin kız ve erkek oyuncak bebekler.



Çoraptan yüz kısmı keçe aplike edilerek yapılmış bir kundaklı bebek. Bu bebek Annem’in bize küçükken minik artık çaputlarla yaptığı kundaklı bebekleri hatırlattı. Gerçi onların çok detaylı br yapımı yoktu. Sadece bir minik çaputu başka bir çaputla sarmalamaktı yapılan. Ama bu bebek kadar şirin olurdular.

Alttaki fotoğraflarda çorap ve eldiven kullanılarak bebek yapılışı anlatılıyor. Eldiven yerine başka bir çorapta kullanılabilir. Gerekli malzemeler: Çorap, eldiven, iğne, elyaf, saç için ipler-dikiş ipi, yapıştırıcı, göz için boncuklar, saçları şekillendirmek ve kesim için makas, tarak.



Çoraplardan yapılmış çeşitli hayvancıklar; fil, tavuk, kardan adamlar, aslancıklar, iki çoraptan yapılmış dinazor, bebek çorabından yapılmış bebek oyuncağı, balık, farecik, horoz, çorap kuklalar, değişik yaratıklar ve ahtapot.








Çoraptan oyuncak maymun yapımını alttaki fotoğraflardan öğrenebilirsiniz. Maymun bir çift çoraptan yapılıyo. Bir çorap komple baş ve gövde olarak kullanılıyor. Diğer çorap çifti ise altta gördüğünüz parçalara ayrılıyor. Soldaki parçalar yukarıdan aşağı ağız-burun kısmı, yuvarlak parçalar kulaklar, uzun ince parça kuyruk, kalan diğer iki parça ise kollar olarak değerlendirilmiş.



Çoraptan -eski kitaplardan alınmış- kedi ve köpek oyuncaklarının yapılışı anlatılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder